14 UNIEKE SCHOLEN MET ÉÉN UITSTRALING

Chronoscholen

Ruimte om te leren

WIE?

Chrono is een onderwijsstichting waarin veertien scholen uit de regio Hardenberg verenigd zijn. Elke Chronoschool heeft een eigen identiteit, Chrono vormt hierbij de beschermende en stimulerende paraplu.

Chrono vroeg Pixel Express om mee te denken met het uitwerken van een platform waar iedere school meer vrijheid zou kunnen krijgen om de eigen kernwaarden te uiten, zonder daarbij het centrale gevoel van Chrono los te laten. Hoe realiseer je 15 unieke websites, met toch voldoende vrijheid en flexibiliteit? Samen met de stuurgroep wist Pixel Express een mooi platform te ontwikkelen, waarbij iedere ICT-medewerker van de scholen een eigen gezicht wist te realiseren.

WAT?

De scholen van Stichting Chrono hadden allemaal hun eigen website. De wens lag er om de vijftien sites samen te brengen in de huisstijl van Chrono, waarbij elke school een eigen invulling kan geven aan zijn eigen site.

Door voor iedere school een soortgelijk design uit te werken, met daarin ieders eigen kleurgebruik, blijft de huisstijl rotsvast staan, terwijl er tegelijkertijd voldoende ruimte is gecreëerd voor een ‘eigen’ uitstraling.

HOE?

De websites van Chrono zijn vooral gericht op ouders met kinderen die nog niet naar school gaan. Pixel Express maakte een uniforme uitstraling met veel speelse elementen en duidelijke visuals.  

De site heeft veel flexibele velden gekregen om zo de ICT-medewerker per school alle vrijheid te geven. Met schuiven en puzzelen kan elke school binnen de kaders een eigen site inrichten, die past bij de school.