Kennis

Wat is “Employer Branding“?

En waarom kan het belangrijk zijn voor jouw bedrijf?

Het belang van Employer Branding

Vraag je je af hoe sommige bedrijven moeiteloos getalenteerde mensen aantrekken, terwijl anderen moeite hebben om hun vacatures te vervullen? Hoe kan het dat sommige bedrijven zulke toegewijde en gemotiveerde werknemers hebben, terwijl anderen te maken hebben met een hoog verloop?

Wil je weten hoe je jouw bedrijf op de kaart kunt zetten als een geweldige plek om te werken, zelfs als je niet de grootste speler in de branche bent? Je bent bij ons aan het juiste adres. Laat ons je meenemen op een reis vol eye-openers en praktische tips om het mysterie van employer branding te ontrafelen en het beste uit jouw organisatie te halen!

Pixel Express medewerkers die bezig zijn

Wat is “Employer Branding”?

“Employer branding” verwijst naar het imago en de reputatie van een organisatie als werkgever in de ogen van werknemers, potentiële werknemers en het publiek in het algemeen. Het omvat het geheel van waarden, cultuur, voordelen en werkomgeving die een bedrijf biedt aan haar personeel. Een sterk werkgeversmerk houdt in dat het bedrijf aantrekkelijk en aansprekend is voor getalenteerde individuen die op zoek zijn naar werk.

Hoe bouw je een sterk werkgeversmerk op?

Om een sterk werkgeversmerk te ontwikkelen en te behouden, moeten bedrijven strategisch en consistent handelen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om een effectieve employer branding-strategie te implementeren.

1. Definieer jouw “Employer Brand”

Bepaal de unieke eigenschappen van jouw organisatie en wat het onderscheidt van andere werkgevers. Identificeer jouw bedrijfswaarden, missie en visie en vertaal deze naar een aantrekkelijke werkcultuur.

2. Investeer in werknemersbetrokkenheid

Zorg ervoor dat jouw werknemers zich gewaardeerd voelen en betrokken zijn bij het bedrijf. Creëer een positieve en ondersteunende werkomgeving die de groei en ontwikkeling van werknemers bevordert.

Pixel Express medewerker die bezig is in het CMS
3. Bouw een unieke online aanwezigheid op

Een sterke online aanwezigheid is essentieel in de digitale wereld van vandaag. Zorg ervoor dat jouw bedrijf positieve online beoordelingen heeft, een boeiende carrièrepagina heeft en actief is op sociale media.

4. Investeer in opleiding en ontwikkeling

Bied kansen voor training en ontwikkeling aan jouw werknemers. Dit toont jouw inzet voor hun professionele groei en verbetert hun vaardigheden en expertise.

5. Vertel jouw verhaal

Communiceer jouw werkgeversmerkverhaal aan potentiële kandidaten en het publiek. Een “werkenbij” website is het ideale middel om jouw werkgeversverhaal te vertellen en talenten aan te sporen om te solliciteren.

Veelgestelde vragen over Employer Branding

Wat is het belang van Employer Branding voor kleine bedrijven?

Employer branding is even belangrijk voor kleine bedrijven als voor grote ondernemingen. Een positief werkgeversmerk zorgt ervoor dat kleine bedrijven zich kunnen onderscheiden in een competitieve arbeidsmarkt, waar talent vaak de keuze heeft uit meerdere opties.

Door een aantrekkelijke werkcultuur en goede arbeidsvoorwaarden te bieden, kunnen kleine bedrijven zich positioneren als aantrekkelijke werkgevers, zelfs als ze niet kunnen concurreren met de salarissen van grotere organisaties.

Hoe kan ik mijn huidige werkgeversmerk verbeteren?

Als je jouw huidige werkgeversmerk wilt verbeteren, zijn er verschillende strategieën die je kunt overwegen:

  1. Medewerkersonderzoek: Voer een onderzoek uit onder jouw huidige werknemers om inzicht te krijgen in hun ervaringen en te ontdekken wat er kan worden verbeterd. Luister naar hun feedback en neem actie op basis van de resultaten.
  2. Online Reputatiemanagement: Monitor en beheer jouw online reputatie als werkgever. Positieve beoordelingen en feedback kunnen nieuwe talenten aantrekken, terwijl negatieve recensies schadelijk kunnen zijn voor jouw werkgeversmerk. Reageer op feedback en toon dat je de mening van jouw werknemers waardeert.
  3. Carrièrepagina Optimalisatie: Zorg ervoor dat jouw carrièrepagina aantrekkelijk en informatief is. Plaats vacatures, beschrijf jouw bedrijfscultuur en benadruk de voordelen van werken bij jouw organisatie.
  4. Interne Communicatie Verbeteren: Zorg voor open en transparante communicatie binnen jouw organisatie. Medewerkers moeten zich gewaardeerd voelen en op de hoogte zijn van bedrijfsupdates en -ontwikkelingen.
  5. Social Media Strategie: Gebruik sociale media om jouw werkgeversmerk te promoten en interactie aan te gaan met potentiële kandidaten. Deel verhalen van werknemers en geef een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf.

Hoe lang duurt het om een sterke employer branding op te bouwen?

Het opbouwen van een sterk werkgeversmerk is een proces dat tijd en consistentie vereist. Het is geen kwestie van dagen of weken, maar eerder van maanden en zelfs jaren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te verwachten dat het werkgeversmerk direct enorme veranderingen teweegbrengt.

Het hangt ook af van de huidige status van jouw werkgeversmerk en de inspanningen die je bereid bent te leveren. Met een goed doordachte strategie en consistentie in jouw inspanningen, kun je echter geleidelijk aan positieve resultaten zien.

Wat zijn enkele voorbeelden van succesvolle werkgeversmerken?

Wij hebben verschillende bedrijven kunnen helpen in het uiten van hun employer branding door middel van een aantrekkelijke website. Werken bij Morrenhof-Jansen en Werken bij Tielbeke zijn hier een aantal sterke voorbeelden van. Bekijk de cases hieronder.

Werken bij Tielbeke homepage op laptop

Koppeling, Werkenbij site, WordPress

Werkenbij website voor Tielbeke

Scherm met Werken bij Morrenhof-Jansen website geopend

Werkenbij site, WordPress

Werkenbij website voor Morrenhof-Jansen

Pixel Express medewerkers aan het overleggen

Meer sollicitaties voor jouw bedrijf??

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om jouw bedrijf te transformeren met een krachtig werkgeversmerk en een aantrekkelijke ‘werken bij‘ website? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen om effectief te communiceren met de arbeidsmarkt.

Meer resultaten behalen?