Kennis

Welk CMS past het best bij jouw bedrijf?

Het belang van het juiste CMS

Het kiezen van het juiste Content Management Systeem (CMS) van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf. Maar welk CMS is geschikt voor mijn bedrijf? Met de groeiende populariteit van WordPress, WooCommerce en Shopware is het essentieel om een weloverwogen keuze te maken die aansluit bij de specifieke behoeften van jouw onderneming.

Waarom is deze keuze belangrijk?

Een goed gekozen CMS heeft aanzienlijke invloed op de functionaliteit en flexibiliteit van jouw website. Een weloverwogen keuze draagt bij aan jouw toekomstbestendigheid (schaalbaarheid), gebruikerservaring en gebruiksgemak. Deze keuze is wel erg afhankelijk van het soort bedrijf.

WordPress afbeelding

WordPress CMS

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS), en dat is niet zonder reden. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en diverse aantal plug-ins, waardoor niks onmogelijk is met dit CMS. Lees meer over WordPress

Voordelen van WordPress

01

Flexibiliteit

Of je nu een blog, zakelijke website, portfolio of zelfs een e-commerceplatform wilt bouwen, WordPress biedt de flexibiliteit om aan diverse behoeften te voldoen.

02

Gebruiksgemak

Met de het herkenbare interface van WordPress kunnen gebruikers snel content maken en bijwerken. Dit is vooral handig voor bedrijven die regelmatig nieuwe informatie willen delen.

03

Community en ondersteuning

De enorme gemeenschap van WordPress-gebruikers betekent dat er altijd antwoorden en oplossingen beschikbaar zijn. Daarnaast worden er constant nieuwe plug-ins ontwikkeld, waardoor je makkelijk koppelingen kan leggen tussen externe systemen.

04

Constante updates

WordPress wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en beveiligingspatches, waardoor je als gebruiker profiteert van de nieuwste technologische ontwikkelingen waardoor jouw website veilig blijft.

05

Modulaire back-end

Jouw content, jouw volgorde, ons modulaire ontwerp. Onze modulariteit stelt je in staat om de bouwstenen van jouw website aan te passen en te herschikken. Met deze aanpak bieden wij toekomstbestendigheid en flexibiliteit. Hierdoor kun jij als gebruiker zelfstandig (en gemakkelijk) jouw pagina’s precies aanmaken hoe jij deze voor je ziet. 

Voor welk type bedrijf is WordPress het meest geschikt?

WordPress is extreem veelzijdig en daarom geschikt voor bijna alle bedrijven, maar wij raden WordPress het meeste aan wanneer het voornamelijk draait om de content op jouw website en het genereren van leads. Content sites zijn vrijwel alle websites zonder een afrekenmodule.

Werken bij Tielbeke koppeling

WooCommerce

WooCommerce is een krachtige en populaire e-commerce plugin voor WordPress, waarmee gebruikers eenvoudig een online winkel kunnen toevoegen aan hun bestaande WordPress-website. Lees meer over WooCommerce.

Voordelen van WooCommerce

01

Intergratie met WordPress

WooCommerce is een extensie van WordPress, wat betekent dat het naadloos integreert met het vertrouwde WordPress-interface. Als gebruiker kan je eenvoudig producten toevoegen en beheren via het bekende WordPress-CMS.

02

Uitbreidbaarheid

Met een breed scala aan beschikbare extensies (plugins) kunnen gebruikers de functionaliteit van hun online winkel eenvoudig uitbreiden. Of het nu gaat om betaalsystemen, verzending of voorraadbeheer, er is vaak een extensie beschikbaar.

03

Gemakkelijk productbeheer

WooCommerce biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van producten, inclusief variaties, categorieën, en tags. Dit maakt het geschikt voor zowel eenvoudige als complexe productcatalogi.

04

Gebruiksvriendelijkheid voor Klanten

De winkelervaring voor klanten is intuïtief en gemakkelijk navigeerbaar. Het biedt functies zoals productfilters, beoordelingen en een gestroomlijnd afrekenproces.

05

Modulaire back-end

Omdat WooCommerce dus een extensie van WordPress is, ervaar je hier ook de voordelen van onze modulaire back-end. Met deze aanpak bieden wij toekomstbestendigheid en flexibiliteit. Hierdoor kun jij als gebruiker zelfstandig (en gemakkelijk) jouw pagina’s precies aanmaken hoe jij deze voor je ziet. 

Bij welk bedrijf past WooCommerce?

WooCommerce, als een e-commerce plugin voor WordPress, is ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven en start-ups die een flexibele, maatwerk online winkel willen opzetten. Het is ook geschikt voor niche e-commerce en bedrijven die al vertrouwd zijn met WordPress, aangezien WooCommerce een extensie op WordPress is.

Pixel Express medewerker bezig achter laptop

Advies bij het kiezen van het juiste CMS?

Benieuwd welk CMS voor geschikt is voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Kennis

Effectieve CTA’s

Kennis Nieuws

Een hedendaagse upgrade

Kennis

Contentstrategie