Multisite WordPress

Website voor restaurant & wijnbar

Een nieuwe digitale sfeerbeleving voor Restaurant Amused & Wijnbar Next middels een multi-site ontwerp.

Een digitale sfeerbeleving voor twee bedrijven

Bij Pixel Express hebben we samengewerkt aan twee uitzonderlijke culinaire bestemmingen: Amused Food & Wine en Wijnbar Next. Deze samenwerking was niet alleen een kans om onze expertise te tonen, maar ook om de online aanwezigheid van beide bedrijven te versterken.

Wie zijn de klanten?

Amused Food & Wine is niet zomaar een restaurant; het is een culinair avontuur dat alle zintuigen prikkelt. De keuken, onder leiding van Chef Chiel de Groot, staat bekend om vernieuwende creaties en intense smaken. Hier ontmoet innovatie traditie, en de wijnkaart van Vinoloog Corine Vink voegt een extra dimensie toe aan elke maaltijd.

Bij Wijnbar Next draait alles om ontspannen genieten, of je nu een wijnliefhebber bent, houdt van cocktails, of gewoon op zoek bent naar een plek om te borrelen. De selectie van heerlijke wijnen, verfrissende cocktails en sfeervolle ambiance maken Wijnbar Next dé spot voor gezelligheid.

Aanleiding

De aanleiding was helder: beide restaurants wilden hun unieke ervaringen online tot leven brengen. Ze wilden websites die niet alleen informatief waren, maar ook de sfeer van hun respectievelijke bedrijven weerspiegelden.

Mobile first design

Allereerst hebben we onderzocht op welke apparaten gebruikers het meeste binnen kwamen op de oude website: met een mobiele telefoon. Onze aanpak bij was dus gericht op het creëren van digitale sfeerimpressies voor Amused Food & Wine en Wijnbar Next, met de focus op mobiele gebruikers.

Amused website op telefoon

Makkelijk in gebruik

Concreet betekent een ‘mobile first design’ het volgende: de website moet makkelijk te gebruiken zijn met een mobiel apparaat. We hebben er voor gekozen om het menu én de reserveringstool onder in te positioneren, in plaats van traditioneel boven in. Hierdoor kunnen mobiele gebruikers makkelijk met één hand door de website navigeren en reserveren.

Multi-site aanpak

De volgende uitdaging was om te zorgen dat deze twee bestemmingen een aparte website krijgen, maar toch een herkenbare huisstijl krijgen en aan elkaar gekoppeld blijven. Dit hebben we opgelost door per website een thema te ontwerpen en een switch bovenaan te plaatsen. Hierdoor zijn beide websites herkenbaar  voor de gebruiker en kunnen gebruikers makkelijk switchen zijn.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn. Beide websites stralen de unieke sfeer van hun respectievelijke locaties uit. Amused Food & Wine heeft nu een website die de culinaire hoogstandjes prachtig weergeeft, terwijl Wijnbar Next een uitnodigende online plek is voor wijnliefhebbers en levensgenieters. Mobiele bezoekers kunnen gemakkelijk door de website navigeren en reserveren.

Laptop met Amused website geopend

Website voor jouw horeca-onderneming?

Bij Pixel Express begrijpen we de specifieke behoeften van horecabedrijven. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Naam(Vereist)
Meer resultaten behalen?